Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι γυρολόγοι της πολιτικής εν δράσει… του Πέτρου Τσαπαρόπουλου

Τώρα θα μου πείτε, και γιατί θα πρέπει - έστω και μεταφορικά - να υποτιμήσουμε τον γυρολόγο, το συμπαθές κατά τα άλλα, επάγγελμα του πλανόδιου, του πραματευτή, που συμβόλιζε σε μια άλλη εποχή την προσπάθεια και την δημιουργικότητα, την αγωνία των ανθρώπων να βγουν από την φτώχεια και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μιας καλύτερης ζωής.

Από αυτούς τους δημιουργικούς ανθρώπους το 95% έχει χαθεί, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Επέζησε όμως ένα είδος γυρολόγου που εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο και παρασιτικό επάγγελμα, χωρίς προσόντα και ικανότητες, ένα επάγγελμα που αμείβεσαι χωρίς να δουλεύεις αλλά και πάντα βρίσκεσαι στο κέντρο των εξελίξεων. Ο πολιτικός γυρολόγος.

Αυτοί οι αγύρτες της πολιτικής πλήθαιναν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τους ανέδειξε και τους συντήρησε το σύστημα ώστε να μπορεί να αναπαράγεται και τώρα αναζητούν νέους ρόλους. Είναι αυτοί που σήμερα κάνουν την "βρώμικη" δουλειά.
Η χώρα αυτή έχει πορευτεί, από συστάσεως κράτους μέχρι σήμερα, με εξαγορά και χειραγώγηση συνειδήσεων, με σκάνδαλα και καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων, χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο για την επίτευξη του τελικού σκοπού. Η διαφορά είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι "πρωτόγονο" και "άτσαλο", καθώς στελεχώνεται από τυχάρπαστους και απαίδευτους που δεν γνωρίζουν να τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Ίσως θα περίμενε κανείς στις σημερινές συνθήκες, μέρος του πολιτικού συστήματος, που αυτοπροσδιορίζεται και σαν "νέο", να έχει την ευαισθησία να πάψει να λειτουργεί με γνώριμες πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
Επίσης, ένα μέρος της οικονομικής "ελίτ", που αναδείχτηκε μέσα από ένα σύστημα διαπλοκής με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη, όχι σαν αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, αλλά με τη λογική "αφού κρατάει η τσέπη μας κάνουμε ό,τι θέλουμε".
Οι πολίτες του τόπου μας θα πρέπει στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα
• Στους κομματικούς "υπαλλήλους" των γερασμένων κομμάτων.
• Στους νεοφερμένους αυτόκλητους σωτήρες της πόλης μας.
• Στους πολιτικούς σαλτιμπάγκους
Που χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα και λειτουργώντας με την ίδια μεθοδολογία θέλουν να γίνουν οι νέοι άρχοντες του τόπου μας λεηλατώντας συνειδήσεις.


Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό Δράση με Γνώση, του Κώστα Βοργιαζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: