Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Μία ημέρα έμεινε για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων


Μία ημέρα έμεινε για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν την Τετάρτη 28 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Την Πέμπτη 29 Μαΐου κάνουν πρεμιέρα οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α' Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου.
Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Οι Απολυτήριες Εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) πρέπει να πάνε στο λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, δημοσιοποιούνται ήδη από τη Δευτέρα 26 Μαΐου τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α' Λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν τις ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: