Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Μωυσιάδης: Η κ. Αρχοντάκη θυμήθηκε… τη νομιμότηταΟ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, με τον συνδυασμό Βοργιαζίδη, Νίκος Μωυσιάδης έκανε την εξής δήλωση:

"Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα δήλωση της κ. Αρχοντάκη, ως απάντηση στον υποψήφιο Δήμαρχο Δ. Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, για την επιδότηση της άρδευσης. Η κ. Αρχοντάκη είναι αντίθετη στην επιδότηση της άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων του κάμπου από το Δήμο, διότι, όπως ισχυρίζεται, “Κανένας Δήμος και κανένας Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να “επιδοτεί” λειτουργίες του Δήμου που δεν είναι ανταποδοτικές, γιατί αν δεν είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται από την Περιφέρεια αφενός και αφετέρου είναι παράνομο  να “επιδοτεί” ανταποδοτικές υπηρεσίες”.
Μιας και μας υποδεικνύει τι είναι “παράνομο”, θυμήθηκα τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες η κ. Αρχοντάκη οδήγησε όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, στην οποία ήταν πρόεδρος, τοποθετώντας το γιο της παράνομα στον δήμο. Με κίνηση “κάτω από το τραπέζι”, εξασφάλισε την έγκριση της Επιτροπής για τη συνεργασία του δήμου με 9 δικηγόρους, χωρίς να αναφερθούν ονόματα, με αντικείμενο να διαχειρίζονται υποθέσεις του δήμου. Στη συνέχεια προχώρησε η ίδια, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, στην επιλογή των ατόμων, μεταξύ των οποίων και του γιου της. Και βέβαια, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα, ακυρώθηκαν όλες οι τοποθετήσεις. Ο νόμος δηλαδή κ. Αρχοντάκη εφαρμόζεται μόνο όταν αφορά τον συμπολίτη σας;
Να, λοιπόν, ποιοι οδηγούν τους αιρετούς στα δικαστήρια!
Και επιτέλους συνεννοηθείτε με το νέο σας πολιτικό προϊστάμενο. Τι θα ισχύσει με τα τέλη άρδευσης, εάν εκλεγείτε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: