Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δημόσιους διαλόγους σε Τρίλοφο, Φυτειά και Μέση πραγματοποίησε ο Κ. Βοργιαζίδης

Με τους κατοίκους του Τριλόφου και της Φυτειάς έκαναν δημόσιο διάλογο το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ολοκλήρωσε τον κύκλο των δημοσίων διαλόγων στη Μέση, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί του σύμβουλοι. 

Στον Τρίλοφο, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Δράση με Γνώση" δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, στην θητεία του θα ολοκληρώσει την αποχέτευση (υπάρχει έτοιμη μελέτη). Για το φράγμα που ζητούν οι κάτοικοι για να αρδεύσουν την γη τους, ο κ. Βοργιαζίδης εξήγησε ότι η μελέτη που επρόκειτο να εκπονηθεί σταμάτησε διότι διαπιστώθηκε ακαταλληλότητα του εδάφους. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν θα εγκαταλειφτεί. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ένας φάκελος έργου με προμελέτη (λίγο ψηλότερα) για μεγαλύτερο φράγμα, με μελέτες για δίκτυο άρδευσης και μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.


Στην Φυτειά ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης το δίκτυο ύδρευσης και πρόσθεσε ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει μελέτη για δίκτυο αποχέτευσης. Από την πλευρά των κατοίκων ζητήθηκε παρέμβαση του δήμου όταν παθαίνει ζημίες ο αναμεταδότης τηλεοπτικού σήματος, συχνότερη συγκοινωνία, φωτισμό στο γήπεδο και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας.


Στη Μέση


Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα οι δημόσιοι διάλογοι του υποψηφίου Δημάρχου Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βέροιας. Τελευταίος του σταθμός ήταν το δημοτικό διαμέρισμα Μέσης.

Μιλώντας με τους κατοίκους, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει την σύνδεση της αποχέτευσης με τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας και πρόσθεσε ότι όταν ανοίξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο δήμος θα εντάξει για κατασκευή κλειστό δίκτυο άρδευσης.

Ο κ. Βοργιαζίδης επανέλαβε ότι ως δήμαρχος θα δώσει μεγάλη έμφαση στον πρωτογενή τομέα με την δημιουργία αντιδημαρχίας αγροτικής ανάπτυξης και την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη γεωπόνου.

Από την πλευρά των κατοίκων της Μέσης τέθηκαν ζητήματα καθημερινότητας (λακκούβες, κοπή χόρτων κλπ) και ζητήθηκαν παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: