Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Από την Ισπανία στην Πορτογαλία με… ένα καλώδιο


ΦΩΤΟ-Από την Ισπανία στην Πορτογαλία με… ένα καλώδιο
Η εικόνα είναι το λιγότερο εντυπωσιακή και σε παραπέμπει αμέσως σε κάποιο παιχνίδι, όπου κατεβαίνεις με ταχύτητα ένα συρματόσχοινο μέχρι να προσγειωθείς στον προορισμό σου. Και η αλήθεια είναι ότι περί αυτού πρόκειται.
Στην ουσία είναι ένας τρόπος μεταφοράς από την Ισπανία στην Πορτογαλία μέσω συρματόσχοινου. Συγκεκριμένα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια μοναδική διαδρομή από τη μία χώρα στην άλλη, από την Sanlucar de Guadiana στην Ανδαλουσία της Ισπανίας στο Αlcoutim, στο Algarve της Πορτογαλίας.



perierga.gr - Από Ισπανία... Πορτογαλία μέσω καλωδίου!

Η διαδρομή έχει μήκος 720 μέτρα και είναι η μοναδική στον κόσμο που γίνεται με αυτό τον τρόπο, διασχίζοντας διεθνή σύνορα. Αναπτύσσοντας ταχύτητες πάνω από 70 και 80 χιλιόμετρα την ώρα με εκπληκτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο σε λιγότερο από 1 λεπτό και με ένα κόμιστρο 15 ευρώ μπορεί ο καθένας να φτάσει εύκολα και γρήγορα από τη μία χώρα στην άλλη. Η ιδέα υλοποιήθηκε από τον Άγγλο David Jarman ο οποίος σχολίασε: "Δύο χωριά σε δύο χώρες που χωρίζονται από ένα ποτάμι! Για μένα ήταν προφανές ότι ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης ήταν διά αέρος!".

perierga.gr - Από Ισπανία... Πορτογαλία μέσω καλωδίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: