Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι δήμαρχοι που έχουν ήδη… εκλεγεί




Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της Επικράτειας να κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο τέσσερις δήμοι έχουν ήδη αναδείξει τον νικητή για την κατάληψη του γραφείου της δημαρχίας! Ο λόγος; Αντί για πολλούς υποψηφίους, υπάρχει μόνο ένα διεκδικητής της θέσης.

Ειδικότερα πρόκειται για τους εξής δήμους:
-Τήλου (με υποψήφια την Μαρία Κάμμα- Αλειφέρη)
-Σφακίων (Παύλος Πολάκης)
-Λειψών (Φώτης Μάγγος)
-Αγράφων (Θεόδωρος Μπαμπαλής).

Στους Λειψούς, στη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο δεν θα συμμετάσχει ο -επί επτά τετραετίες- δήμαρχος, Σπύρος Μπενέτος, ο οποίος πάρα ταύτα θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.Στον δήμο Αγράφων, ο κ. Μπαμπαλής δεν θα κονταροχτυπηθεί με τον πολιτικό του αντίπαλο, καθώς ο συνδυασμός του κ. Χρήστου Δημητρόπουλου ακυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, διότι στον φάκελο υποψηφιότητας υπήρχαν λάθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το 1/3 των εκλεγμένων δημάρχων δεν θα είναι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε 38 δήμους από το σύνολο των 325, η εκλογική αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή καθώς υπάρχουν μόνο δύο συνδυασμοί που διεκδικούν τη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του διδάκτορα Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ράλλη Γκέκα, το 27% όσων είχαν εκλεγεί με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είναι υποψήφιοι, ενώ δεν βάζει υποψηφιότητα το 23% όσων είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.


Πολλές οι υποψηφιότητες για τους υπερχρεωμένους δήμους

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι που επιλέγουν τους "κόκκινους δήμους", υποσχόμενοι να… νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους. Στον Δήμο Πειραιά κατέρχονται 8 εκλογικοί συνδυασμοί, στο Μαρούσι 6, στη Φυλή 6, στον Δήμο Ζωγράφου 8 και στον Δήμο Πατρέων 12.

Το σύνολο των συνδυασμών που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών την επόμενη Κυριακή είναι 1.437.

Τηλέφωνα για την ενημέρωση των πολιτών

Η ενημέρωση των εκλογέων για θέματα όπως το σημείο όπου ψηφίζουν πραγματοποιείται από σήμερα στο τηλέφωνο 2131361500 (15 γραμμές) ή στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών, στο link "Μάθε πού ψηφίζεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: