Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Κ. Βοργιαζίδης: "Το μήνυμα ήταν σαφές, αλλά ποιος άραγε το πήρε;"

VORGIAZIDIS-horizontial
Με αφορμή την ολοκλήρωση του α' γύρου των δημοτικών εκλογών, ο υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Δράση με Γνώση", Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ευχαριστώ από καρδιάς τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους μου που ξεπέρασαν εαυτούς και δυνάμεις δίνοντας έναν πεντακάθαρο και περήφανο αγώνα. Ευχαριστώ τους δεκάδες εκλογικούς μου αντιπροσώπους, που από πολύ νωρίς στελέχωσαν όλα τα εκλογικά τμήματα και με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια βοήθησαν στην ταχύτατη μεταφορά και ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων. Συγχαίρω επίσης από καρδιάς το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των οποίων οι συνδυασμοί δεν κατάφεραν να πάρουν το "εισιτήριο" για τη δεύτερη Κυριακή. Γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών διακατέχεται από ειλικρινή αίσθηση ανιδιοτελούς προσφοράς. Και αυτό συνεκτιμάται.
Στον κ. Καραπαναγιωτίδη προσωπικά, απευθύνω δημοσίως την εξής προτροπή:

• Να διερωτηθεί αν πράγματι έλαβε το αληθινό πολιτικό μήνυμα της πρώτης Κυριακής.
• Να μελετήσει ψύχραιμα τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς.
• Να συγκρατήσει τις εκδηλώσεις και δηλώσεις θριάμβου για τη δεύτερη Κυριακή.
• Να μην ντρέπεται που είναι Νέα Δημοκρατία και στηρίζεται από αυτήν.
• Να μην ντρέπεται για το μπλε χρώμα του συνδυασμού του. Γιατί έπρεπε άραγε να το αλλάξει σε γκρι, στην επίσημη ιστοσελίδα ροής αποτελεσμάτων της Περιφέρειας, η οποία διοικητικά του ανήκει και διαχειρίζεται; Δεν θέλει να είναι "μπλε" πλέον, στη δεύτερη Κυριακή; Σε ποιους ψηφοφόρους στοχεύει; Και πώς αισθάνονται για την αλλαγή αυτή οι συνεπείς, παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας;
Συνιστώ στο "νοικοκύρη" κ. Καραπαναγιωτίδη, να κατανοήσει πως:
• Ό,τι έταξε, έταξε!
• Όσους βόλεψε, βόλεψε!
• Όσους διόρισε, διόρισε!
• Όσους προστάτευσε, προστάτευσε!
• Όσους ευνόησε, ευνόησε!
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, γνωρίζει πολλαπλασιασμό. Έτσι πολλαπλασίασε τα διοικητικά του έξοδα, την ίδια ώρα που έρχεται "φορτσάτος" να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου. Γνωρίζει επίσης αφαίρεση. Έτσι αφαιρεί από το πολιτικό και διοικητικό του διάβα φωνές και πρόσωπα που δεν του είναι αρεστά. Γνωρίζει κυρίως όμως διαίρεση. Έτσι διαιρεί και διχάζει την τοπική κοινωνία δεκαετίες τώρα, σε ένα ασταμάτητο γαϊτανάκι προσωπικών τακτοποιήσεων, υπόγειων συναλλαγών, άκρατης κομματικοποίησης ακόμα και της πιο απλής συναλλαγής.
Την Κυριακή που έρχεται, η "Δράση με Γνώση" καλείται να περιθάλψει τις αδικίες και τους διωγμούς ενός σκληρού κράτους που εγκαθίδρυσε κατά την πολυετή του διοίκηση ο κ. Καραπαναγιωτίδης. Ένα κράτος "δικών μας παιδιών", με τη στενή, ανελεύθερη, παλαιοκομματική, συντηρητική έννοια του όρου. Ενός συστημικού μοντέλου διοίκησης, που ήταν "και με τον χωροφύλαξ, και με τον αστυφύλαξ", αναλόγως προς τα που άστραφταν τα φλας της δημοσιότητας. "Αντιμνημόνιο" όπου βολεύει, κάμψη της κεφαλής και επικλινές παράστημα στα μεγάλα σαλόνια των Αθηνών και τις φιέστες με διάφορους κατά καιρούς πολύφερνους επενδυτές και κυβερνήτες.
Την Κυριακή που έρχεται, ο συνδυασμός που έχω την τιμή να ηγούμαι, θα κληθεί να αγκαλιάσει αυτά ακριβώς τα ιδανικά: τα ιδανικά της Προόδου και της Αλληλεγγύης. Τα ιδανικά της Ισότητας και της Ισονομίας. Να αγκαλιάσει και να τονώσει τη διαφορετικότητα. Την έχουμε ανάγκη! Να ενστερνιστεί την σκληρή, αλλά καλοπροαίρετη κριτική. Να ακούσει νέες απόψεις, να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, να κάνει υπερβάσεις! Να βάλει τα νιάτα στο "παιχνίδι" της πολιτικής. Να χτίσει στα καλώς κείμενα και να διορθώσει τα λάθη. Και το κυριότερο, θα κληθούμε να προσθέσουμε, όχι να χωρίσουμε, όχι να διχάσουμε, όχι να διαιρέσουμε.
Είναι σαφής και ασφαλής η άποψή μου ότι θα το πετύχουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: