Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Silvert Alert!

Του Ιωάννη Βελέντζα


Καλή σας μέρα, το ταξίδι που ξεκίνησα πριν από κάμποσες ημέρες είχε άδοξο τέλος. Το αποτέλεσμά του το βλέπετε παρακάτω:

vel1

Στις 18 Μαΐου φίλοι μου, εξαφανίστηκαν τύποι σαν τον παραπάνω, αλλά αυτό δεν ενοχλεί και κανένα. Κοινώς χέστηκε η Φατμέ στο γενί τζαμί.
Το ζήτημα όμως, είναι με τις εκλογές της 25ης Μαίου, όπου εκεί διακυβεύεται το μέλλον του δήμου μας. Την προσεχή Κυριακή, λάθη δεν επιτρέπονται, δεν συγχωρούνται. Οι ανάγκες του σύγχρονου κόσμου απαιτούν Δήμαρχο και όχι Βλαχοδήμαρχο. Στους διάφορους γκρούεζες επιβάλλεται να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς. Η εποχή τους πέρασε ανεπιστρεπτί.


Όταν ο κύριος Βοργιαζίδης ρωτήθηκε τι σκέφτεται να κάνει με το τουριστικό περίπτερο της ελιάς απάντησε ως σύγχρονος δήμαρχος, ότι η λύση είναι η πεντάμηνη πρόσληψη ή ο εθελοντισμός. Ο βλαχοδήμαρχος θα απαντούσε ότι το περίπτερο θα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, οπότε θα ανακοίνωνε την πρόσληψη 5 ατόμων (για να γίνονται και τα ρεπά των τριών υπαλλήλων που θα ήταν απαραίτητοι για τις τρεις βάρδιες).

Όταν τέθηκε στον κ. Βοργιαζίδη το θέμα της άρδευσης, υπερασπίσθηκε τη χρηματική συνδρομή του δήμου, γιατί ως σύγχρονος δήμαρχος γνωρίζει τη μέγιστη σημασία της πρωτογενούς - αγροτικής παραγωγής του δήμου του. Γνωρίζει δηλαδή τις δυνατότητες που έχει το σπίτι του.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Βοργιαζίδης υποστήριξε ότι ναι, θα έπρεπε να γίνει αυτό που ζητάτε αλλά δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ. Θα προσπαθήσω όμως μαζί με τους συνεργάτες μου.

Λοιπόν φίλοι μου, ζούμε στην εποχή του πραγματισμού και των μειγμάτων πολιτικής.

Απαιτείται δήμαρχος, νέος, με την απαραίτητη εμπειρία και όχι με τη φθορά των πολλών χρόνων.

Δήμαρχος ικανός, που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε εποχής.

Δήμαρχος, που θα γνωρίζει τη λύση του κάθε προβλήματος και θα την επιβάλλει, ακόμα και εάν πρέπει να συγκρουστεί με συμφέροντα.

Δήμαρχος, που δεν θα αρέσκεται σε μία πρόσκαιρη προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά με διορατικότητα θα βλέπει πέρα από την επόμενη ημέρα.

Θέλουμε και θα εκλέξουμε, τον σύγχρονο Δήμαρχο που θα συνδυάζει το ήθος με την δυνατότητα. Θα συνδυάζει δηλαδή, την υπεράσπιση αξιών και ιδεών (ήθος) με την παραγωγή πλούτου στο δήμο του (δυνατότητα).

Ο σύγχρονος δήμαρχος πρέπει να κρίνει πάντα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και ψύχραιμα.

Για να συμβούν όμως όλα τα παραπάνω θα πρέπει ο σύγχρονος δήμαρχος να έχει "ψηθεί" στη θεωρία και στο πείραμα, κάτι που ο κ. Βοργιαζίδης το έχει σπουδάσει.

Επομένως αγαπημένοι μου φίλοι, εάν επιλέξετε την ερχόμενη Κυριακή την ανασφάλεια, το αποτέλεσμα σας το παρουσιάζω παρακάτω :

vel2

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε πέντε χρόνια για να φύγουν αυτοί που πουλούν ψυγεία σε Εσκιμώους. Σε αυτό το σημείο, σας αποχαιρετώ, αξιοπρεπώς, θέλω να πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: