Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες!


Του Ιωάννη Βελέντζα, υπ. Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας – "Δράση με Γνώση"

Καλή σας μέρα φίλοι μου,
Στους "πολυάριθμους εχθρούς μου" απαντώ (πληκτρολογώντας), με την ανάλογη σοβαρότητα που "πολιτεύονται" και επιτίθενται.
Αφού λοιπόν δεν χωράω να περάσω από τις πόρτες για να εφαρμόσω το σύστημα "πόρτα - πόρτα", αποφάσισα ναι ακολουθήσω τη μέθοδο απλώνω την κορμάρα μου και πίνω καφεδάκι (χωρίς φουσκάλες αφού χρήματα δεν μοιράζουμε!).
Στο διπλανό τραπεζάκι, μία παρέα από δεσποινίδες και κυρίες (μάλλον υποψήφιες!) προσπαθούν να αναλύσουν τα αποτελέσματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Η μία κυρία (λίγο ψηλή και λίγο κοντή!) μιλούσε για τα δημοτικά, αλλά αναφερόταν σε υποψήφιους της περιφέρειας, και η άλλη η δεσποινίδα (λίγο αδύνατη και λίγο χοντρούλα!), σχολίαζε για τις περιφερειακές εκλογές, αλλά αναφερόταν σε υποψηφίους για τις δημοτικές. Η τρίτη της παρέας ανέλυε το σύστημα της κόμμωσής της (αφού την προηγούμενη ημέρα είχε ακούσει με εντολή Σαμαρά, και πήγε στην κομμώτρια, αφού νόμιζε ότι την καλούσε ο Τρύφωνας Σαμαράς!). Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν λίγο από όλα, αλλά δεν πειράζει.

Αφού κατάλαβα ότι είχα περάσει απαρατήρητος (τα κάνει αόρατα!), τέντωσα τις κεραίες μου (αυτάκια μου!), όπως ο αστυνόμος σαΐνης απλώνει τα χεράκια του.
Στην κουβέντα που ακολούθησε αφού είχαν μπλέξει τις εκλογές και τους υποψηφίους (η μία από την παρέα επέμενε ότι στη Βέροια, οι υποψήφιοι είναι περίπου 80.000!, το είχε διαβάσει και στο διαδίκτυο!), αποφάσισα να τις βοηθήσω (αν και ήταν υποψήφιες με άλλο συνδυασμό).
- Πιστεύω ότι πρέπει να πάτε στο μέντιουμ Ζαΐρα. Έχω ακούσει ότι είναι καταπληκτική. Λέει τα πάντα και με απίστευτη ακρίβεια, βροντοφώναξα.
- Άντε καλέ, βγάλε το τάμπλετ, να διαβάσουμε για αυτά που μας λέει ο κύριος;
- Ταμπλέτες γιατί να φέρω, δεν έχει κουνούπια, είπε η δεύτερη της παρέας.
Τελικά αφού επήλθε η συνεννόηση και ο φορητός έλαβε τη θέση του, δίπλα στα εσπρεσάκια και στα κουλουράκια (όλα τα προσέχω!), η τρίτη άρχισε να κουγκλάρει για το μέντιουμ. Πληκτρολόγησε Αλζαζίρα και .....
- Καλέ τι είναι όλα αυτά. Όλο Άραβες, βλέπω, και Ντουμπάι.
- Λες να έφερε κιόλας την ανάπτυξη, ο χαριτωμένος ο ηγεμόνας μας, ανέκραξε η τρίτη της παρέας.
Τελικά αφού έμαθαν και για τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό (ξεφτέρια τις έχει κάνει ο υποψήφιος!), βγάλαμε άκρη, και βρήκαν τη μαντάμ Ζαΐρα και όχι την Αλζαζίρα!
Αργά το βράδυ έμαθα ότι την επισκεφθήκανε γεμάτες αγωνία.
- Μαντάμ Ζαΐρα, μάθαμε ότι λέτε καταπληκτικά μελλούμενα.
- Και μέλια λέω και σουβλάκι με πίτα και γύρο σε ψωμάκι, χωρίς κρεμμύδι με τζατζίκι!
- Θα θέλαμε να μας πείτε, τι βλέπετε για τον δήμο μας.
- Θα αλλάξει σελίδα; Θα φύγουν οι τρισκατάρατοι; Θα μας εγκαταλείψει επιτέλους το διεφθαρμένο σύστημα; Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μεγαλουργήσουμε; Ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχός μας;
- Θέλετε να σας πούμε τρία ονόματα υποψηφίων για να μας πείτε;
- Νιώθω κάποιες παρεμβολές. Η ατμόσφαιρα είναι θολή. Κάποιος χοντρός, καλύπτει το οπτικό μου πεδίο. Πετάξτε κανά κοψίδι!
Α ωραία, έφυγε ο ευσωμούλης. Τώρα βλέπω πεντακάθαρα. Βρισκόμαστε στην 1η Σεπτεμβρίου και κατευθύνομαι στο Δημαρχείο!
- Τι γίνετε, βλέπεις το νέο Δήμαρχό μας; Πες μας πως είναι; Ψηλός, όμορφος, κοντός και άσχημος, με γένια, ξυρισμένος, με πολλά μαλλιά, με μουστάκι, με γυαλιά, τεράστιος, μανεκέν, ποιος είναι τέλος πάντων. Μην κρατάς σε αγωνία ολόκληρο δήμο.
- Τον βλέπω, αλλά για μισό λεπτό. Τι είναι όλα αυτά; Βλέπω πολλά καλώδια, κατσαβίδια, φώτα, διακόπτες, αμπερόμετρα και βολτόμετρα και ...
- Τον ακούω κιόλας.
- Αστράπτει και βροντά καθότι είναι ο ηλεκτρολόγος!
Αντίο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: