Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

CNN: "Παγίδα" που... αιχμαλωτίζει τους τουρίστες η Ακρόπολη

Αφιέρωμα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στα οκτώ μέρη που θέλεις να πας και να ξαναπάς...

Η Ακρόπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με το CNN, ανάμεσα στα οκτώ καλύτερα  μέρη στον κόσμο που αξίζει κανείς να επισκεφθεί, έστω και αν είναι ακριβά, θορυβώδη, ή τα έχει ήδη επισκεφθεί κανείς πολλές φορές.

Επιχειρώντας ένα λογοπαίγνιο, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, στην ιστοσελίδα του, αποκαλεί τα μέρη αυτά "παγίδες", που "αιχμαλωτίζουν" τους τουρίστες.

Το ελληνικό μνημείο ξεπέρασε τη Sacre Coeur στο Παρίσι ή το Stonehenge στη Βρετανία και πήρε επάξια τη δεύτερη θέση. Το CNN αναφέρει για την Ακρόπολη ότι, αν και περιμένει κανείς στην ουρά αρκετή ώρα για ένα εισιτήριο και παρά το θόρυβο και την αναμονή, το θέαμα αποζημιώνει τον επισκέπτη, όταν κατορθώσει να φθάσει στο μνημείο.

Η Ακρόπολη, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε πολέμους, κλοπές και αντίξοες καιρικές συνθήκες, είναι ακόμα εδώ, αναφέρει το CNN.

Δείτε και θαυμάστε τα οκτώ καλύτερα μέρη στον πλανήτη, που «παγιδεύουν» με την ομορφιά τους τον κάθε επισκέπτη, διαχρονικά.

1. Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία. Τρία εκατ. τουρίστες επισκέπτονται αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.



2. Ακρόπολη, Αθήνα. Εδώ δεν θα συναντήσετε αρχαίους φιλοσόφους με τήβεννο, όμως η επίσκεψη στην Ακρόπολη θα σας αποζημιώσει με τη μοναδικότητα του ιστορικού χώρου!



3. Ο Υπόγειος του Λονδίνου. Αν ζητάτε περιπέτεια μπορείτε να ταξιδέψετε σε 270 διαφορετικούς προορισμούς μέσα σε 24 ώρες!



4. Ο δρόμος Khao San στη Μπανγκόκ, είναι ακριβώς το κατάλληλο σημείο για να χαθεί κανείς μέσα στο πλήθος...



5. Η Sacre Coeur στη Μονμάρτη, είναι το αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε όταν θα επισκεφθείτε τη Πόλη του Φωτός.



6.Το Stonehenge στη Βρετανία είναι επιβλητικό, όχι μόνο για τις «κρεμαστές λίθους», αλλά και για το όμορφο φυσικό τοπίο του.



7. Το μνημείο του «Χριστού του Λυτρωτή» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εδώ πρέπει οπωσδήποτε να βγάλετε μερικές φωτογραφίες, κατά προτίμηση από ελικόπτερο!



8. Το Grand Canyon στην Αριζόνα. Προτιμήστε να το επισκεφθείτε την άνοιξη, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη εδώ είναι ανυπόφορη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: