Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Στην Λευκάδα του Βαλαωρίτη και του Σικελιανού…

IMG_2196_resizeΤην Δευτέρα 5 Μαίου, κατά τις 11.30 π.μ., η πρόεδρος του σωματείου ζωόφιλων Λευκάδας, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε, βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην είσοδο της περιοχής Επίσκοπος, Νικιάνας, είχαν μόλις πετάξει το πτώμα ενός σκύλου μεγαλόσωμου, αρσενικού, χρώματος μπεζ – καφέ.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο Δήμος Λευκάδας. Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και της ομάδας ΟΠΚΕ, έφτασαν σε λίγα λεπτά και σύντομα ήρθαν το όχημα του Δήμου και εθελοντές του σωματείου, οι οποίοι βοήθησαν να μεταφερθεί το σκυλί στο κτηνιατρείο του κου Υφαντή για νεκροψία.
IMG_2218_resizeΤο άτυχο ζώο, είχε πυροβοληθεί στην πλάτη και στο στήθος, το οποίο ήταν κατατρυπημένο από δεκάδες σκάγια. Η αιμορραγία ήταν ακατάσχετη.
Νοιώθουμε ντροπή! Ντροπή που κυκλοφορούμε ανάμεσα σε ατιμώρητους εγκληματίες. Σε εγκληματίες που ξεσπάνε όλο τον τσαμπουκά τους εκεί που τους παίρνει : στα ανυπεράσπιστα τετράποδα. Νοιώθουμε ντροπή που σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις, πολλοί ξέρουν, αλλά κανένας δεν μιλάει…..Νοιώθουμε ντροπή που ζούμε σε μία κοινωνία που συγκαλύπτει το έγκλημα, κοινωνία συνενόχων.
Στον τόπο που γεννήθηκε ο Σικελιανός και ο Βαλαωρίτης, γεννήθηκε και το ανθρωπόμορφο κτήνος που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον πιστότερο φίλο του ανθρώπου, τον σκύλο. Αυτό το κτήνος κυκλοφορεί ελεύθερο….
ΝΤΡΟΠΗ!!!
(Όποιος θελήσει να βοηθήσει τις έρευνες της αστυνομίας,ας επικοινωνήσει με το Α/Τ Λευκάδας)

IMG_2204_resize
IMG_2232_resizeIMG_2215_resize 

Δεν υπάρχουν σχόλια: