Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δήμαρχος Βέροιας: Μαθήματα "ηθικής" από τον Θανάση Γικόνογλου

Απάντηση σε ανάρτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου στο facebook εξέδωσε η δήμαρχης Βέροιας στην οποία αναφέρει: 
"Αναφορικά με ανάρτηση του τ. βουλευτή Θανάση Γικόνογλου, σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης καθώς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεμάτη αιχμές και υπονοούμενα για την υπεργολαβία που έχει συνεργείο του Προέδρου της Βεργίνας Μανώλη Εμμανουηλίδη στο έργο της Αστικής Ανάπλασης, έχω να διευκρινίσω τα εξής:
Το έργο δεν γίνεται με αυτεπιστασία του Δήμου αλλά δημοπρατήθηκε με Διεθνή διαγωνισμό.
Η εταιρεία που αναδείχθηκε ανάδοχη, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα έργα, αναζήτησε και βρήκε συνεργεία στα οποία ανέθεσε τμήματα των εργασιών.
Ο εργολάβος δίνει δουλειά σε όποιον υπεργολάβο είναι οικονομικός και καλός, ζητώντας προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Προσφορές δίνουν συνεργεία ντόπια και μη.
Η Δημοτική Αρχή εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να έχει καμιά εμπλοκή στην επιλογή των συνεργείων, αφού ο ανάδοχος του έργου επιλέγει πιο οικονομικά αλλά και τα πιο άρτια συνεργεία για να διασφαλίσει την τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων. Αυτό που οφείλει να κάνει κάθε Δημοτική Αρχή και κάνουμε κι εμείς σε κάθε έργο, είναι να προτρέπουμε τους εργολάβους να χρησιμοποιούν εργάτες και τεχνικά συνεργεία από την περιοχή για να υπάρχουν μεροκάματα για το ντόπιο εργατικό δυναμικό.
Ευχής έργο είναι όλοι οι εργολάβοι να επιλέγουν ντόπιους εργαζόμενους, ωστόσο κάποιες φορές τα συνεργεία των υπεργολάβων προέρχονται από άλλες περιοχές και εκτός Ημαθίας, γιατί δίνουν οικονομικότερες προσφορές.
Ο κ. Θανάσης Γικόνογλου, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ανακάλυψε «σκάνδαλο» και υπονόησε ότι δεν είναι ηθικό να εργάζεται το συνεργείο του κ. Εμμανουηλίδη με σαφείς αιχμές σε βάρος των αντιδημάρχων Άρη Λαζαρίδη και Κώστα Βοργιαζίδη.
Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο, ότι ο τ. βουλευτής που είναι ψυχή τε και σώματι απών από τα κοινά τα τελευταία χρόνια μετά την απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας, εμφανίστηκε στη Βέροια λίγες μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών για να παραδώσει μαθήματα «ηθικής».
Είμαι βέβαιη ότι οι ορμώμενοι εκ Βεργίνας πολιτικοί φίλοι του τ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, πολιτεύονται με αντίπαλο ψηφοδέλτιο από το ψηφοδέλτιο του Αντιδημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, στο οποίο συμμετέχει και ο Αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παρέμβαση διαστρέβλωσης της αλήθειας εκ μέρους του, αφού αυτή εξυπηρετεί τα μάλα τις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις.
Και ερωτώ, τον κ. τ. βουλευτή:
Αν τα συνεργεία προέρχονταν από γειτονικούς νομούς, κάτι το οποίο δυστυχώς συμβαίνει σε διάφορα έργα, και δεν έμενε ούτε μισό ευρώ μεροκάματου στα ντόπια νοικοκυριά θα ήταν ευχαριστημένος;
Ή μήπως τότε θα κατηγορούσε τη Δημοτική Αρχή που δεν φρόντισε να πείσει τον ανάδοχο του έργου να προτιμήσει ντόπιο εργατικό δυναμικό;
Στο έργο της Αστικής Ανάπλασης εργάζονται κι άλλα συνεργεία, άλλων υπεργολάβων της Βέροια, και είναι απορίας άξιο το πώς ο τ. βουλευτής δεν ανακάλυψε τι είδους "ανήθικη" σχέση μπορεί να έχουν και αυτοί με τη Δημοτική Αρχή".
Απάντηση στα όσα κατέγραψε ο πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γικόνογλου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, δίνει με δήλωσή της η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη. - See more at: http://www.24oresimathia.gr/index.php/politiki/7022-dimarxos-veroias-mathimata-ithikis-apo-ton-thanasi-gikonoglou#sthash.nKULlTMD.lHg7RbpT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: