Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σε θέλω - Ti Voglio !


Του Ιωάννη Βελέντζα, Υπ. Συμβούλου Βέροιας – "Δράση με Γνώση"

Καλή σας μέρα φίλοι μου,
Η προεκλογική προσπάθεια βαίνει προς το τέλος της, το ταξίδι που ξεκινήσαμε ολοκληρώνεται και τα συμπεράσματα είναι ήδη αρκετά και χρήσιμα.
Διαπιστώσαμε, για μία ακόμη φορά, ότι κάποιοι ή βρίσκονται σε άλλο κόσμο (τριτοκοσμικό!) ή αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα ή επιδιώκουν κάτι εντελώς διαφορετικό από τη σύγχρονη διοίκηση ενός Δήμου.
Επίσης, καταλάβαμε ότι σας αρέσει η τεράστια μύτη του Πινόκιο (πολλά και μεγάλα ψεματάκια!).
Βέβαια επειδή η προεκλογική διαδικασία είναι αμφίδρομη, έχετε καταλήξει και εσείς σε διάφορα συμπεράσματα, όπως το ότι είμαστε εδώ. Είμαστε απέναντί σας. Είμαι σίγουρος ότι έχετε εκπλαγεί, με τη στάση μας. Μας περιμένατε εντελώς διαφορετικούς (μανεκέν ίσως!), μη σας πω ότι προσδοκούσατε να εγκαταλείψουμε. Η αλαζονεία, όμως δεν σας επέτρεψε να εκτιμήσετε σωστά. Να δείτε την πραγματικότητα.
Τι περιμένατε δηλαδή; Να αφήσουμε τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στους τυχαίους, στους "τυχοδιώκτες", στους ανύπαρκτους; Κύριοι, δεν θα σας αφήσουμε, να επιβεβαιώσετε, τη ρήση των παππούδων μας, ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Θα μας βρίσκετε μπροστά σας, συνεχώς. Παντού και πάντα, μέχρι να παραδώσουμε τη σκυτάλη στο μέλλον, στην ελπίδα, στα παιδιά μας, τα οποία φθάσανε. Είναι στον ανελκυστήρα και ανεβαίνουν. Σε λίγο θα μας χτυπήσουν την πόρτα. Εσείς δυστυχώς δεν μπορείτε να τα δείτε, γιατί κατεβαίνετε με κυλιόμενη σκάλα. Δυστυχώς, δεν θα συναντηθείτε ποτέ μαζί τους!
Είναι προφανές ότι είμαστε κάτι το εντελώς διαφορετικό από εσάς, αγαπητοί μου "αντίπαλοι". Ότι και να λέτε, ότι και να κάνετε, είναι αδύνατο, να μας εξισώσετε (μην ξεχνάτε υπάρχουν εξισώσεις αδύνατες!) με το παλιό, το αδύνατο, το γηρασμένο, το λαϊκίστικο.
Αποτέλεσμα, του τρόπου - στάσης ζωής, της παιδείας, της μόρφωσης, της εμπειρίας, της ... που έχει ο καθένας μας, "βλέπει" τα πράγματα - καταστάσεις, από διαφορετική οπτική γωνία.
Για εσάς η εξουσία είναι κάτι το μαγευτικό, μία κατάσταση η οποία σας "τρελαίνει". Τη φαντάζεστε ως μία δίμετρη (με η χωρίς γοβάκια!), γυναικάρα ή γκομενάρα (διαλέγετε και δεν παίρνετε!), με κορμάρα ατελείωτη (τέτοια διαθέτουμε και εμείς!), με το μοιραίο το μαλλί, το γυαλί, το κορμί, που περπατά και ξηλώνονται τα πλακάκια (και μετά έρχονται οι μηχανικοί και οι αναπλάσεις!), την οποία την κυνηγάτε μετά μανίας, με οποιοδήποτε τίμημα.
Περπατάτε και της λέτε: όταν με κοιτάς σε θέλω!
Εργάζεστε και της τραγουδάτε: όταν μου γελάς, σε θέλω!
Πάτε για ύπνο και ονειρεύεστε: όταν με ακουμπάς, σε θέλω!
Ξυπνάτε και φωνάζετε: και όταν δε με θες, σε θέλω!
Για εμάς που έχουμε εντελώς άλλο τρόπο σκέψης από εσάς, η εξουσία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Την θωρούμε εργαλείο για να επιλύσουμε προβλήματα. Έτσι την προσεγγίζουμε και την αντιμετωπίζουμε. Στην αρχή κοιτάμε το κάθε πρόβλημα, στη συνέχεια του "χαμογελάμε" (του δείχνουμε καλή διάθεση!), και κατόπιν το ακουμπάμε (το επιλύουμε!). Τώρα στην περίπτωση που κάποιο πρόβλημα "θα μας πει δεν με θες (πολύ δύσκολο πρόβλημα)", τότε ακολουθεί σφοδρή επίθεση για να το διαλύσουμε!
Η πόλη μας χρειάζεται Δήμαρχο και όχι Βλαχοδήμαρχο εποχής Μαυρογιαλούρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: