Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Για αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης δεσμεύθηκε ο Κ. Βοργιαζίδης

makroxori1-1Στη Νικομήδεια και το Μακροχώρι συνέχισε τους δημόσιους διαλόγους του ο Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Δράση με Γνώση". Τόσο στη Νικομήδεια όσο και στο Μακροχώρι, ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι προτεραιότητα του θα είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ολοκλήρωση βασικών υποδομών. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι ως δήμαρχος θα ορίσει αντιδημαρχία αγροτικής ανάπτυξης για να στηριχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία. Τόνισε, επίσης, ότι ως δήμος θα συμβάλει στο να αποκτήσει το τοπικό ροδάκινο ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ), για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην αγορά. Για τις βασικές υποδομές, επεσήμανε ότι θα ολοκληρωθεί η αποχέτευση σε όλη την ενότητα του Αποστόλου Παύλου.

nikomideia-1Στη Νικομήδεια τέθηκαν από τους πολίτες η ανάδειξη του Νεολιθικού Οικισμού και ο καθαρισμός της Τάφρου 66. Ο κ. Βοργιαζίδης δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει πιέσεις στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία για να αξιοποιηθεί ο Νεολιθικός Οικισμός και προς την Περιφέρεια για να καθαριστεί η Τάφρος αλλά και για να μην διοχετεύονται σε αυτήν ανεπεξέργαστα λύματα από τις βιομηχανίες, το καλοκαίρι.
Στο Μακροχώρι, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε τους κατοίκους ότι το έργο της αποχέτευσης θα ολοκληρωθεί εντός του 2014, ενώ το έργο της ύδρευσης μέσα στο 2015. Επίσης γνωστοποίησε ότι έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση εξοπλισμού στις παιδικές χαρές του Μακροχωρίου.
Ο κ. Βοργιαζίδης ρωτήθηκε για το πρόβλημα που υπάρχει με τα νεκροταφεία του Μακροχωρίου (ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι για ταφή νεκρών) και απάντησε ότι ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας δημιουργεί δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για δημιουργία νέου κοιμητηρίου. Δεσμεύτηκε, όμως, ότι χώρος θα βρεθεί και το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Στο Μακροχώρι συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο τοποθέτησης υδρομέτρων (το ζήτησαν κάτοικοι για να μην γίνεται σπατάλη νερού το καλοκαίρι) και η μείωση δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: